Arma Verhuur Horeca: niet de grootste, wel de beste!


Arma Verhuur Horeca heeft een meer dan 100-jarige geschiedenis in de verhuurbranche. In het begin van de vorige eeuw verhuurde de overgrootvader van de huidige directeur/eigenaar Marc Sanders marktkramen. De opa van Marc Sanders zette ‘Sanders Verhuur’ voort en breidde het bedrijf uit. In 1978 veranderde zijn vader Gerie de naam in Arma Verhuur. Hij bouwde het bedrijf op twee pijlers: horeca-artikelen en machines. Hij profiteerde van het feit dat huren snel aan populariteit won.

Enkele jaren geleden werd Arma Verhuur gesplitst in horeca- en machineverhuur. Deze twee disciplines zijn twee zelfstandig opererende organisaties. Arma Verhuur Horeca, gevestigd in Arnhem, richt zich op de zakelijke markt in Midden-Nederland. Ruim 30 betrokken medewerkers zijn dagelijks in de weer opdrachtgevers tevreden te stellen. Zij kunnen putten uit een breed assortiment, dat onder meer ruim 3 kilometer aan tafels omvat, meer dan 10.000 stoelen, 200 koelkasten en 200.000 stuks bestekken en borden. Het assortiment wordt zeer regelmatig aangevuld en uitgebreid, afhankelijk van vragen van opdrachtgevers en eigen ideeën ten aanzien van horecaverhuur. Met tien eigen opleggers worden de verhuurde goederen naar de klanten gebracht en weer opgehaald.

Sinds zijn aantreden in januari 2005 heeft directeur/eigenaar Marc Sanders een nieuwe managementstijl geïntroduceerd. Meer dan ooit wordt voorrang gegeven aan het optimaliseren van de dienstverlening richting klanten en aan interne bedrijfsprocessen. Arma Verhuur Horeca streeft er niet naar de grootste te zijn op haar werkterrein, wel de beste. Dat komt tot uiting in (persoonlijke) aandacht voor de klant, service, prijs en voortdurende innovaties op het gebied van verhuurtechnieken. Momenteel wordt geëxperimenteerd met RFID (Radio Frequency Identification), een technologie om op afstand informatie op te slaan en uit te lezen met behulp van chips die op de goederen zijn aangebracht.