Organisatie Smaakvol Arnhem roemt prettige samenwerking met Arma

Smaakvol Arnhem vond dit jaar plaats van 2 tot en met 5 juni, op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Koninklijke Horeca Nederland Arnhem wilde graag een evenement waar horeca Arnhem zich kon presenteren. Twaalf restaurants namen aan dit evenement deel. Evenementenorganisator See U verzorgde de organisatie voor de eerste editie van Smaakvol Arnhem, dat dit jaar gekoppeld was aan de Arnhem Mode Biënnale 2011 en de Modetuin. “We hebben het binnen 2,5 maand moeten organiseren. Een pittige klus”, geeft Frans van Eck van See U aan.

Als organisatie zoek je partijen die met je mee willen denken. “Een van die sponsoren was Arma. Sponsoren zijn niet alleen nodig voor de financiën, maar ook organisatorisch kunnen ze vanwege hun ervaring en kennis van veel waarde zijn.” Arma was nadrukkelijk bij de voorbereiding betrokken. Zij hebben onder andere het tekenwerk (plattegronden) voor hun rekening genomen.

Arma was ook betrokken bij de inrichting van de drie terrassen, die een verschillende uitstraling moesten hebben. “Wij hebben het meubilair ingehuurd en bepaald wat waar moest komen te staan, maar dat is in goed overleg met Arma doorgesproken”, legt Van Eck uit. De twaalf restaurants kregen een pagodetent en een open ruimte voor de tent ter beschikking. Alle restaurants hadden een eigen unit op het centrale kookeiland, zodat de bezoekers konden zien hoe de koks de maaltijden aan het bereiden waren.

Het evenement krijgt volgend jaar een herhaling. Als het aan Van Eck ligt, is Arma dan weer van de partij. “De samenwerking met Arma vond ik erg prettig, omdat je in een open dialoog zit. We sturen geen sponsorplan op en kies maar tussen de gouden, zilveren of bronzen variant; we denken juist met elkaar mee. Je krijgt dan toch een beetje maatwerk, dat het beste past bij het evenement en het hoogste effect zal hebben.”